Центр реабілітації та соціальної допомоги Логос

Головна » 2022 » Вересень » 29



Завдяки допомозі наших партнерів зі США - Lee Scheumann (Hands of Hope), Злученому Україно - Американському допомоговому комітету та волонтерів з Польщі Bogdan Ilnytskyi та клірика Опольської єпархії ... Читати далі »

Переглядів: 169 | Додав: admin | Дата: 2022-09-29 | Коментарі (0)




Вже більше двох місяців в Україні триває повномасштабна війна... Зруйновані міста і села, смерть, сльози. Але ми повинні бути сильними, щоб вибороти перемогу над ворогом. Ми повинні подбати про тих, хто цього потребує.

02 травня 2022 року за сприяння центру реабілітації і соціальної допомоги "ЛОГОС" було відправлено гуманітарний вантаж у Запоріжжя: ліки, крупи, консерви, одяг, памперси і медичне обладнання. Особливо хотілося допомогти дітям, тому засоби гігієни, дитяче харчування, одяг - це те найменше, що можемо зробити для малюків, які потерпають від військових дій.

Частина гуманітарного вантажу спрямована для допомоги біженцям із Маріуполя, з міста-пекла, яке вже стало символом нескореності. Неймовірна шана нашим волонтерам, які під шквальним вогнем рятують людські життя. Ця допомога стає можливою завдяки нашим партнерам Lee Scheumann (Hands of Hope)ЗУАДКу та волонтерам з Польщі Bogdan Ilnytskyi і Kik Remigiusz.

Спільно ми можемо багато! Допомога заради життя.Лише зустрівшись зі злом, починаєш цінувати добро.

Господь дає нам сили і можливості, тому перемога за нами!

Все буде Україна!  ... Читати далі »

Переглядів: 159 | Додав: admin | Дата: 2022-09-29 | Коментарі (0)




Війна не збавляє обертів, продовжує ламати людські долі.

13 травня 2022 року центр реабілітації і соціальної допомоги "Логос" вкотре відправив до одного з координаційних центрів вантаж гуманітарної допомоги для найбільш вразливих категорій громадян на сході нашої країни: людей похилого віку, інвалідів, сімей з дітьми.

Одяг, найнеобхідніші продукти,"ходунки",, милиці тощо.

Ми дуже сподіваємось, що таким чином допоможемо людям, які потрапили в скрутні обставини, додамо їм впевненості у завтрашньому дні, віри у людяність.

"Благаємо ж, браття, .. підтримуйте слабих, усім довготерпіть! Глядіть, щоб ніхто нікому не віддавав злом за зло, але завжди дбайте про добро один для одного й для всіх! (1 Сол. 5: 14-15).

Україна понад усе!  ... Читати далі »

Переглядів: 156 | Додав: admin | Дата: 2022-09-29 | Коментарі (0)




Під час війни кожне прохання про допомогу звучить по-особливому, як крик, як благання! Цього разу, завдячуючи людям з великим серцем Володимир.. та Володимир... нам у надзвичайно короткий термін вдалося відправити ліки для особливо вразливих категорій людей: інвалідів, онкохворих, інсулінозалежних, вагітних.

Дуже вдячні волонтерам, лікарям, просто відважним дівчатам-волонтерам, які передали необхідне для людей у Маріупіль, Запоріжжя, Енергодар. Ми свідомі того, що здолати ворога можемо тільки об'єднавши наші зусилля.

„Надійсь на Господа, будь мужній; нехай буде відважне твоє серце, і надійсь на Господа! (Псалми 26, 13-14:)

Все буде УКРАЇНА! ... Читати далі »

Переглядів: 168 | Додав: admin | Дата: 2022-09-29 | Коментарі (0)




Минуло вже більше 80 днів з моменту початку цієї нищівної війни.

Насправді, здається, ніби пройшов цілий рік з того часу як життя мільйонів людей змінилося назавжди.

Війна… Вона розділила нашу державу на «до» і «після». Багато людей вимушені покидати свої домівки, залишати рідні міста та села, шукаючи прихистку для себе та своєї родини, шукаючи миру та спокою. Від війни страждають дорослі, а найбільше страждають діти.

Діти – це найдорожче, що є в нас, це те, заради чого ми здатні на найвідчайдушніші кроки. Тому цього разу першочерговим завданням центру реабілітації та соціальної допомоги «Логос» (за сприяння асоціації Християнських медсестер та волонтерів «Благо») була відправка гуманітарного вантажу до Черкаської обласної дитячої лікарні. Там надають допомогу діткам зі сходу України, які постраждали від дій російських окупантів.

Особливі групи людей- це онкохворі та паліативні хворі, тому ч ... Читати далі »

Переглядів: 162 | Додав: admin | Дата: 2022-09-29 | Коментарі (0)




Кажуть, що люди звикають до всього... Але чи ж можна звикнути до горя , болю, страху, які принесла у наше життя війна?

У такий складний час дуже важливо допомогати тим, хто, на жаль, не може подбати про себе сам. Центр реабілітації та соціальної допомоги "Логос", асоціація "Благо" цього разу спрямували гуманітарну допомогу в постраждалий район Київщини- селище Велику Димерку. Першочергово намагалися подбати про інвалідів, лежачих хворих, забезпечити їх потребу в медикаментах, памперсах тощо. Також мали можливість допомогти людям з одягом, іншими речами першої необхідності.

Наша мета- хоч трохи полегшити життя тим, кого своїм чорним крилом зачепила війна. Наш шлях- милосердя і взаємодопомога. Наша мрія - мир, але за нього ще доведеться поборотись. Наш дороговказ - слова з Біблії: «Всяко­му, хто просив у тебе, дай, і від того, що хоче позичити в те­бе, не відвертайся» (Мф. 5, 42)

Ми рухаємось далі - до перемоги.

В ... Читати далі »

Переглядів: 183 | Додав: admin | Дата: 2022-09-29 | Коментарі (0)




"Війна – варварство, коли нападають на мирного сусіда, але це освячений обов'язок, коли захищають батьківщину"

Коли країна палає у пекельному вогні війни, кожен із нас має усвідомлювати свій обов'язок щодо тих, кому потрібна допомога.

Центр реабілітації і соціальної допомоги "Логос" у тісній співпраці з командою "Благо" виконували гуманітарну місію на сході України. Мали можливість роздати новий, якісний одяг переселенцям із Маріуполя, Гуляй-Поля, Пологів, Оріхова, Комиш-Зорі, Кам'янського.

Предмети першої необхідності, продукти,

медичний інвентар також надійшли для багатодітних сімей, людей з особливими потребами.

Висловлюємо щиру вдячність нашим братам і сестрам з-за кордону за можливість підтримувати наших співгромадян у надскладний для нашої країни час.

"Він поглине смерть у перемозі; і Господь Бог змахне сльози з усіх облич; і докору народу свого він зніме з усієї землі, бо Госп ... Читати далі »

Переглядів: 171 | Додав: admin | Дата: 2022-09-29 | Коментарі (0)




119-й день війни…

Невеличке село Гута Межигірська на півночі Київщини… Там у затишних оселях пансіонату для літніх людей «Гута Грін» проживало 55 мешканців. З початком боїв стареньких, хворих людей довелось евакуйовувати буквально під обстрілами. Під час одного з «прильотів» міною було вщент знищено верхній поверх однієї з будівель, розбиті вікна, зруйновані кімнати.

Зараз літні люди повернулися до свого звичного способу життя, на жаль, не всі…

Центр реабілітації і соціальної допомоги «Логос» у тісній співпраці з ЗУАДк продовжують виконувати свою гуманітарну місію.

До пансіонату було спрямовано необхідний вантаж: спеціалізовані ліжка, портативні туалети, ролатори, інвалідні візки, ходунки, урологічні судна, памперси, взуття, перев’язочний матеріал, предмети гігієни. Серце крається від одної думки про те, що доводиться переживати стареньким, тому сподіваємось, що наша допомога хоч трохи пол ... Читати далі »

Переглядів: 171 | Додав: admin | Дата: 2022-09-29 | Коментарі (0)




"Якщо тобі нав’язали війну – ти повинен забути про милосердя". Справді, перемогти ворога можна тільки зброєю і силою духу. Війна у своїй смертельній жорстокості не має меж. Тому служителі та волонтери центру реабілітації і соціальної допомоги "Логос" продовжують свою роботу на фронті допомоги потребуючим.

Цього тижня нашим відважним воїнам на передову відправили предмети гігієни, аптечки, індивідуальні набори медикаментів, чай, каву, солодощі. Також медикаменти та аптечки отримали бійці нашої місцевої територіальної оборони.

Було сформовано продуктові набори для родин із дітьми, які постраждали від дій російських окупантів, на жаль, їх дім там, де зараз точаться запеклі бої; для інвалідів, а також сімей, які перебувають в інших складних життєвих обставинах. Усі ці кроки стали можливими завдяки нашим друзям, меценатам і волонтерам : дякуємо о.Мирону Миронюку (м.Скрентон, США) за надані медикаменти, волонтерам Bogdan Ilnytskyiта Kik Remigiusz ( Польща) за продукти харчування, одяг, предмети гігієни, побутову хімію тощо.

"Хай оживає істина стара: Людина починається з добра!» Разом до ПЕРЕМОГИ! Все буде Україна!  ... Читати далі »

Переглядів: 164 | Додав: admin | Дата: 2022-09-29 | Коментарі (0)




З моменту початку війни змінилося дуже багато: люди, країна... та й світ загалом.На жаль, мирні міста перетворились на поля битв.

Стало прифронтовим містом і Запоріжжя, а більшу частину області окупували російські війська.

У Запоріжжі з'явилося дуже багато тимчасово вимушених переселенців.

Це як мешканці Запорізької області, які виїхали з окупованих територій або з міст, де йдуть бойові дії, так і вимушені переселенці з інших областей. Нещодавно служителі храму Преображення Господнього, волонтери центру "Логос" відправили на правобережжя Запоріжжя близько п'яти тонн гуманітарного вантажу : медичні ліжка, інвалідні візки, тростини, ходунки, дитячі коляски, портативні туалети, засоби гігієни, памперси, одяг.

Також надали медикаменти першої необхідності, продукти харчування (крупи, консерви, печиво, сухе молоко, дитяче харчування). Висловлюємо щиру вдячність нашим надійним партнерам ЗУАДК ( в особі президента п.Нестора Зарічного), асоці ... Читати далі »

Переглядів: 157 | Додав: admin | Дата: 2022-09-29 | Коментарі (0)




З 24 лютого усі українці ведуть особливий, кривавий відлік нашої історії. Історії боротьби за свободу та незалежність Батьківщини. Ворог вбиває людей, нищить все на своєму шляху. Але вороги так і не зрозуміли, що Україна єдина! І саме тому ми неодмінно переможемо!

Гуманітарна місія "Допомога заради життя" центру "Логос"- це потужна, титанічна та злагоджена робота наших небайдужих партнерів, служителів храму Преображення Господнього та волонтерів. Але все віддається сторицею, коли бачиш на фото із Запоріжжя усмішки дітей, які отримали одяг, взуття, іграшки, канцтовари. Для них, то ніби сторінка з минулого, мирного життя, це надія, що мир скоро настане! Чого варті стривожені, але сповнений глибокої доброти погляди матусь, які отримали дитяче харчування, предмети гігієни, а отже, малюкам буде комфортно. І з'являється неймовірна лють до ворогів...За втрачене мирне дитинство наших дітей!

Віра в перемогу спонукає нас робити те, що в наших силах (а і ... Читати далі »

Переглядів: 155 | Додав: admin | Дата: 2022-09-29 | Коментарі (0)




Харків, славна українська Слобожанщина... З початку війни і до сьогодні щодня звідти маємо тривожні , трагічні новини: постійні обстріли, знищені житлові квартали, і те, що ніколи не повернути- людські життя.

Центр "Логос" продовжує надавати допомогу регіонам, де зараз по-справжньому гаряче. Завдяки нашим друзям і партнерам ЗУАДК ( в особі п.Нестора Зарічного), асоціації українців Іспанії (регіон Коста ла Манче) ми й надалі провадимо гуманітарну місію.

Медикаменти, памперси, предмети гігієни першої необхідності, інвалідні візки, ходунки, тростини.Якщо наша допомога хоч на долю секунди полегшила життя тим, хто зараз в епіцентрі військових дій- то це ще один крок до перемоги. Перемоги над зловісним ворогом, перемоги добра над злом!

"Віддай людині крихітку себе. За це душа поповнюється світлом" (Ліна Костенко)

Світла нам усім!

Все буде УКРАЇНА  ... Читати далі »

Переглядів: 168 | Додав: admin | Дата: 2022-09-29 | Коментарі (0)




Можна довго говорити про те, які складні зараз часи для України, але більш важливо для кожного з нас усвідомити: допомагаючи один одному, ми здолаємо будь-якого ворога. Центр "Логос", служителі храму Преображення Господнього продовжують роботу

гуманітарної місії "Допомога заради життя".

Незважаючи на активні бойові дії, наші друзі-волонтери з Харкова змогли допомогти одиноким людям з інвалідністю, лікарням ,частково хоспісам. Молоді та активні волонтери своїм служінням намагаються реалізувати свій християнський потенціал, а також підтримати потребуючих Харкова.

"Той, хто робить добро іншому, робить найбільше добра самому собі - не в тому сенсі, що йому буде за це нагорода, а тим, що свідомість зробленого добра дає вже велику радість."

З вірою в перемогу!  ... Читати далі »

Переглядів: 169 | Додав: admin | Дата: 2022-09-29 | Коментарі (0)




Запорізький край-це нестримний дух Дніпра, повітря, сповнене козацької вольниці. Центром "Логос" нещодавно здійснено один з етапів гуманітарної місії "Допомога заради життя".

Напевно, зі сторони кожна така місія здається простою. Але насправді, то складна, тривала робота наших закордонних партнерів, волонтерів "Логосу", наших друзів-волонтерів на місцях. Повірте, жоден з цих людей не шкодує ні часу, ні сил, ні коштів для того, щоб побачити несміливі посмішки дітей- переселенців, щоб надати все необхідне для чоловіка,якому через день-два забирати з пологового дружину і новонароджену дитину. Ми ще більше готові працювати, аби кожен, хто змушений залишити власну домівку через війну відчув турботу і підтримку.

"Що може дати одна людина іншій, крім краплі тепла? І що може бути більше цього?"

З щирою вірою в перемогу!  ... Читати далі »

Переглядів: 161 | Додав: admin | Дата: 2022-09-29 | Коментарі (0)




У кожного з нас своя історія війни. Слов'янськ- мальовниче місто на півночі Донеччини.Перший раз війна прийшла сюди у 2014-му, вдруге- у 2022-му.

Мешканців Слов'янського психоневрологічного інтернату евакуювали після того, як почалися масовані обстріли. Частина з них перебуває зараз у м.Радомишль на Житомирщині. Це жінки різного віку, які дуже важко переживають, що змушені жити не в звичному для них місці.

Центр "Логос", служителі храму Преображення Господнього відправили для них предмети гігієни, соки, печиво, екосумки для зберігання особистих речей та інші необхідні і просто приємні дрібниці для такої особливої категорії людей.

"Наша найбільша сила полягає в доброті і ніжності нашого серця …"

Все буде УКРАЇНА  ... Читати далі »

Переглядів: 186 | Додав: admin | Дата: 2022-09-29 | Коментарі (0)




Україна – ЄДИНА! Чомусь саме з таких слів хочеться розпочати цей допис.

2014-й… MH17… окупація…часткове звільнення… 2022-й- повномасштабна війна не тільки на Донеччині, а в усій країні. Центр реабілітації та соціальної допомоги «Логос» уже не вперше надає допомогу цьому регіону. Горлівка, Єнакієво, Іловайськ- це далеко неповний перелік місць, звідки «Логос» у 2014-му прийняв на проживання вимушених переселенців.

Нещодавно на Донецький напрям було відправлено продукти харчування (готова їжа, макарони, печиво, рибні консерви, рис); ліки, перев’язочний матеріал, засоби гігієни (памперси, вологі серветки, шампуні тощо). На жаль, ми не маємо можливості закрити усі потреби…Однак щиро віримо, що кожний такий крок наближає наш народ до ПЕРЕМОГИ!

“Допомога іншим, добрі справи і слова вдячності допоможуть вам йти далі. Ви побачите, як вас оточать однодумці»

Україна понад усе!  ... Читати далі »

Переглядів: 183 | Додав: admin | Дата: 2022-09-29 | Коментарі (0)




«Постійно треба щось робити, розвозити, з кимось говорити. А ще втішати, особливо тих у кого горе, біда». Це слова людини, яка допомагає потребуючим на Миколаївщині.

Саме туди нещодавно в рамках місії «Допомога заради життя» центром реабілітації і соціальної допомоги «Логос», волонтерами громади храму Преображення Господнього ПЦУ було спрямовано допомогу: продукти харчування (рис, макарони, печиво, бобові, готова їжа); засоби гігієни (памперси для дітей і дорослих, вологі серветки тощо).

Також у цей регіон було відправлено ліки для людей похилого віку, адже саме вони потерпають від війни чи не найбільше. Можна багато говорити про взаємодопомогу і взаєморозуміння, але найкраще про це розкажуть наші добрі справи.

«Милосердя - це величезна сила, що зв'язує і об'єднує людей».  ... Читати далі »

Переглядів: 173 | Додав: admin | Дата: 2022-09-29 | Коментарі (0)




"Справжній друг любить за всякого часу, він брат, народжений на час лиха"(Притчі 17:17)

Ще до початку війни в Україні центр "Логос, служителі храму Преображення Господнього, що у Коцюбинському на Київщині, співпрацювали з громадою

с.Бакаївка ( Чернігівщина) На початку воєнних дій ця територія була окупована. Знищені та пошкоджені будинки, спалене майно...

Однак вже на визволеній території життя продовжується. Гуманітарна місія "Допомога заради життя" була спрямована саме туди.Змогли відправити на постраждалу територію меблі ( тумби, ліжка) різноманітний одяг, іграшки для діток, медикаменти ( таблетки, маски, бинти) для медпункту. Оскільки у громаді є жінки, яким скоро народжувати, а також немовлята, то для них було сформовано комплекти з усім необхідним ( предмети гігієни, спецхарчування, памперси тощо). Ця місія стала можливою завдяки ЗУАДК ( в особі п.Нестора Зарічного), асоціації українців Іспанії (регіон Коста ла Манче), за що дуж ... Читати далі »

Переглядів: 162 | Додав: admin | Дата: 2022-09-29 | Коментарі (0)




Марафон добрих справ триває.

У рамках гуманітарної місії «Допомога заради життя» центр «Логос» та Наталія Лола і Любов Городиська, волонтери громади храму Преображення Господнього ( Соборна 31) продовжують надавати допомогу тим, хто в час війни потерпає найбільше.

Життєво необхідні предмети гігієни було надано лежачим хворим із Бучі та Коцюбинського. Бажаємо нашим підопічним терпіння і сил. Використовуємо усі наші можливості, щоб гуманітарна місія працювала на благо потребуючих.

Любов до людей- це ж і є ті крила, на яких людина піднімається вище за все! ... Читати далі »

Переглядів: 174 | Додав: admin | Дата: 2022-09-29 | Коментарі (0)




Все частіше із зони бойових дій приходять втішні новини про роботу ЗСУ. Однак кількість вимушених переселенців буде збільшуватись, тому гуманітарна місія центру "Логос", громади ПЦУ Преображення Господнього як ніколи дуже важлива. Нещодавно отримали невеликий фотозвіт зі Сходу. Те чудове відчуття, коли можемо добрими справами допомогти потребуючим.

Разом до перемоги! ... Читати далі »

Переглядів: 175 | Додав: admin | Дата: 2022-09-29 | Коментарі (0)




Що відбувається, коли допомога заради життя поєднується з добрими справами? Однозначно- співпраця, і як результат- сотні людей отримають необхідну допомогу!

9 вересня 2022 року волонтерська команда центру "Логос", громади храму Преображення Господнього надали фонду "Фонд Добрих Справ"(м.Вишневе) чимало життєво необхідного для переселенців, інших соціально незахищених категорій людей: одяг, засоби гігієни, медикаменти. Щиро вдячні п.Наталі і п.Людмилі за оперативність!

"Приставляти одну добру справу до іншої так щільно, щоб між ними не залишалося жодного проміжку, — ось що означає насолоджуватися життям",- сказав давній філософ. Наша спільна мета- полегшити життя людей, що страждають від війни.

Разом до ПЕРЕМОГИ ... Читати далі »

Переглядів: 182 | Додав: admin | Дата: 2022-09-29 | Коментарі (0)




Волонтерська команда центру "Логос" Наталія Лола, Любов Городиська, громада храму Преображення Господнього (сел.Коцюбинське) надали для Благодійний фонд «Фонд Добрі Справи»" (м.Вишневе) одяг, медикаменти для воїнів, ходунки, милиці, памперси, візочки для малюків тощо. Уже отримали зворотній зв'язок- невеличкий фотозвіт.

Щиро вдячні Наталия Ракша за оперативність і можливість допомогти багатьом людям.

ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА  ... Читати далі »

Переглядів: 177 | Додав: admin | Дата: 2022-09-29 | Коментарі (0)




"Допомога заради життя!"

Рухаємось до ПЕРЕМОГИ!

Цього тижня мали ще одне відвантаження. Приблизно 2 тонни корисних речей відправили волонтери центру "Логос" на постраждалу Чернігівщину (с.Бакаївка, Ічнянська громада).

Цього разу лікарня отримала медикаменти, маски, памперси, інші витратні матеріали. Людям, житло та майно яких було пошкоджене під час бойових дій, надійшли теплий одяг, деякі меблі, предмети гігієни.

Особливо приємно, що вихованцям дитячого садочка дісталися теплі ковдри, канцтовари та розвиваючі ігри, адже саме ці дітки і є майбутнім України.

Разом до ПЕРЕМОГИ ... Читати далі »

Переглядів: 174 | Додав: admin | Дата: 2022-09-29 | Коментарі (0)




Завжди дуже приємно, коли отримуємо зворотній зв'язок. Центр "Логос" неодноразово направляв гуманітарну допомогу в Ічнянську громаду. Маємо невеликий фотозвіт.

Насамперед намагались допомогти багатодітним родинам, родинам воїнів. Сподіваємось, що надані нами речі: одяг, взуття, іграшки для діток, каски для робітників , медикаменти для лікарні стануть суттєвою підтримкою у непростий воєнний час.

"Неможливо взяти на себе чужий біль. Але можна хоча б тримати людину за руку, щоб вона не залишилась зі своїм болем сам на сам".

Разом до ПЕРЕМОГИ!  ... Читати далі »

Переглядів: 161 | Додав: admin | Дата: 2022-09-29 | Коментарі (0)




«Історії ж бо пишуть на столі. Ми ж пишем кров’ю на своїй землі».

Марафон добрих справ триває. У рамках гуманітарної місії «Допомога заради життя» центр «Логос» у співпраці з Благодійний фонд «Фонд Добрі Справи»отримали зворотній зв’язок із військових госпіталів, яким надали необхідні медикаменти.

Використовуємо усі наші можливості, щоб гуманітарна місія працювала на благо наших відважних воїнів.

Все буде Україна! ... Читати далі »

Переглядів: 208 | Додав: admin | Дата: 2022-09-29 | Коментарі (0)




« Перемогу – завоюємо! Успіху… – доб’ємося! Щастя… а, щастя — це здорові діти».

Гуманітарна місія «Допомога заради життя» центру «Логос» та громади храму Преображення Господнього (сел.Коцюбинське) продовжують свою роботу. Ірпінському пологовому будинку (м.Ворзель) було надано комлекти медикаментів для лабораторії, для майбутніх мам, для новонароджених діток, а також засоби індивідуального захисту тощо.

Маємо надію, що у непростий воєнний час малюки та їх матусі будуть здорові та впевнені у завтрашньому дні. Дякуємо Lee Scheumann та Hand in Hand Together, нашим партнерам зі США, які підтримують український народ у боротьбі з ворогом, надаючи гуманітарну допомогу.Вдячні ... Читати далі »

Переглядів: 173 | Додав: admin | Дата: 2022-09-29 | Коментарі (0)