Центр реабілітації та соціальної допомоги Логос




Милосердя як шлях до вічності
Волею випадку служителі центру «Логос» познайомилися з керівником Бучанської підстанції філії «Вишгородська станція екстреної медичної допомоги» Вергулес В.М. У розмові дізналися, що кілька років тому приміщення швидкої знищила пожежа. Тепер увесь персонал змушений перебувати у непристосованих умовах. Немає елементарних речей для відпочинку, якихось побутових моментів. А лікарі його дуже потребують, адже їх робота не тільки психологічно складна, а й фізично виснажлива. Для нас було справою честі хоч чимось допомогти.



Центр «Логос» надав чотири ліжка і матраси для них, постільну білизну, медикаменти тощо. Можливо,це допоможе створити хоч маленький острівець спокою серед їх буремного та інколи небезпечного служіння людям. Також ми привезли в подарунок командам швидкої Біблії, які є для цих працівників дуже важливою підтримкою. Вони кожен день зтикаються з болем, безпорадністю та смертю, рятують життя, буквально видираючи людей з того світу, тож цінність Писання для них важко переоцінити. Саме Біблія дарує втіху, розраду і рідкі хвилини спокою, а Ісус Христос незримо підтримує янголів зі швидкої допомоги своїми словами.



Нас приємно вразило те, що поспілкувалися з командою справжніх професіоналів, які попри усі негаразди об’єднані спільною метою: рятувати життя. І вони добросовісно виконують свою місію. З мізерною зарплатнею, ризиками для життя і здоров’я. Кому як не їм знати про швидкоплинність життя, а відтак стають ближчими до Бога , об’єднані духом євангельським, адже Господь заповідав про любов до ближніх.

«Милосердя - це величезна сила, що зв'язує і об'єднує людей. Милосердя зближує сильніше кровного споріднення і відданої дружби. Тільки милосердя здатне закрити очі на фізичні вади і поганий характер людини. І лише милосердя може щиро захоплюватися кожною живою істотою тільки тому, що вона - витвір Творця». (Мати Тереза)

Спілкуючись, почули чимало історій про те, як люди опиняються у складних життєвих обставинах. Тоді лікарі вишукують можливості допомоги порадами, інколи продуктами тощо. Як доводиться дбати про смертельно хворих, полегшуючи хоч чимось їх страждання. Це цілий світ, де є місце доброті, щедрості, любові до ближнього.



Ісус говорить: "Будьте ж милосердні, як і Отець ваш милосердний! Також не судіть, щоб не суджено й вас; і не осуджуйте, щоб і вас не осуджено; прощайте, то простять і вам. Давайте і дадуть вам; мірою доброю, натоптаною, струснутою й переповненою вам у подолок дадуть. Бо якою ви мірою міряєте, такою відміряють вам." (Луки 6:36-38)
Категорія: СТАТТІ ПРО ЦЕНТР | Додав: shaarelles (2019-11-15)
Переглядів: 534 | Коментарі: 2 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
avatar
1 shaarelles • 14:44, 2019-11-15
Добрі справи не лишаються непомічені Богом! Молодці!
avatar
2 Наталія • 14:15, 2019-11-19
В наш час, чутно багато нарікань на роботу медиків, але ніхто не хоче зайняти їх місце та більш професійно виконувати їх роботу. Знаю, не з чуток, скільки людей врятовано саме лікарями цієї підстанції. Але ніхто не знає в яких побутових умовах вони перебувають, в яких умовах вони відпочивають між викликами та в яких умовах вони обідають. Пригадується час, одразу після пожежі, коли на весні і літом персонал цілодобово відпочивав між викликами на лавочках на вулиці, тому що всім місця не вистачало в приміщенні. Тоді лікарі жартували, щодо того, що добре, що вони не всі одночасно хнаходяться на базі, а тому і лавочок вистачає.
avatar