Центр реабілітації та соціальної допомоги Логос

Головна » Архів матеріалів



Однією з характерних ознак нашого часу є нестабільний психоемоційний фон людей, який на жаль погіршується в міру об'єктивних обставин. Війна приносить жахи і страх за життя, яке може обірватись будь-якої миті. Але попри всі драматичні обставини, Бог не залишає своїх дітей на поталу. Якщо замислитись бодай на мить: до чого б вже дійшов світ при відсутності цієї допомоги...

Божа присутність — загадка, котру ми покликані розгадати протягом свого життя і саме в своїй суті ця загадка, сповнена віри та любові, веде нас через темряву до світла. Господь залишається для нас прикладом для наслідування, ідеалом людяності та щирості. У часи випробувань та війни, саме милосердя, любов та підтримка можуть стати тим світлом, яке приведе нас до миру та злагоди. Будьмо для одне одного опорою, допомагаймо тим, хто потребує, і пам’ятаймо, що Бог не покидає нас, навіть коли ми йдемо через найтемніші долини. Лише разом, об’єднавши свої серця і душі у любові і співчутті, ми можемо подолати всі виклики та обставини, що постають перед нами.

Команда центру «ЛОГОС», волонтери храму Преображення Господнього, в рамках гуманітарної місії «Допомога заради життя» відправили для відвантаження для ЗСУ (32 самохідна арт.бригада) засоби гігієни: вологі серветки, туалетна папір, зубні пасти, щітки, гель для душу, мило, пральний порошок та продукти харчування: макарони, консерви овочеві, сік томатний, мед, сухе молоко, чай, кава, печиво, вафлі, шоколадні батончики.

«Любов до Бога грунтується на любові до ближнього. Коли зітреться в тобі злопамʼятність: тоді ти близький до любові. Коли серце твоє засяє святим, благодатним миром до всього людства: тоді ти при самих дверях любові.» (Святитель Ігнатій Брянчанінов)

Дякуємо пані Надії Федорів, нашим партнерам та друзям.

Все буде Україна!

... Читати далі »

Переглядів: 81 | Додав: admin | Дата: 2024-04-02 | Коментарі (0)




З кожним новим днем Україна продовжує демонструвати справжній приклад нескореності та віри в перемогу. Важливо підкреслити, що подвиг українських захисників підтримується єдністю усього українського народу. Любов до власної країни, нескореність духу та взаємопідтримка стали тим непроникним щитом, що допомагає Україні вистояти в ці важкі часи. Сьогодні, зустрічаючись з численними викликами, ми бачимо, як країна об’єднується навколо своїх героїв. Ми вболіваємо за кожен їхній успіх, молимося за їхнє здоров’я та безпеку. І в таких моментах, попри всю біль втрат і трагедій, ми відчуваємо справжню силу України — силу духу, що не зламати жодному ворогу.

Команда центру «ЛОГОС», волонтери храму Преображення Господнього, в рамках гуманітарної місії «Допомога заради життя» відправили для 78 ОДШБ продукти харчування: консерви м'ясні, сік томатний, олія, гречка, рис, цукор, макарони, крупа ячнева, пшенична, горохова, кава, чай, печиво, вафлі, шоколадні батончики.

«Якщо ж сила та потуга здивувала їх, нехай з того збагнуть, наскільки могутніший той, який витворив їх. Бо з величі та краси створінь і через уподібнення можна дійти до пізнання Творця їх» (Книга Премудрості 13, 4-5)

Дякуємо пані Надії Федорів, нашим партнерам та друзям.

Все буде Україна!

... Читати далі »

Переглядів: 234 | Додав: admin | Дата: 2024-03-29 | Коментарі (0)




Україна має багату історію боротьби за свободу. З давніх часів український народ протистояв зовнішнім загарбникам та боровся за свою незалежність. Але історія має свою циклічність. Століттями доводилось захищати терени України від нападу чужинців. Наш нарід практично був позбавлений вибору: або героїчно протистояти імпералістичній експансії, або заховатися у зморшках землі, відмовившись від національної автентичності. Неймовірний героїзм українського лицарства давно увійшов в історію — як доби минулих століть, так і в драматичному сьогоденні.

Запеклі протистояння ЗСУ, зокрема на Запоріжському напрямку, вражають своєю мужністю. Нам потрібно розуміти, що саме жертовний подвиг кожного українського солдата є найдорожчою цінністю та прикладом для кожного з нас. У цій війні наша нація і надалі має проявляти надзвичайну єдність та спільність у досягненні головної мети — Перемоги. Ми маємо робити все, що в наших силах, включаючи волонтерську допомогу, котра стане ще однією краплиною добра, що спроможна наблизити омріяну перемогу.

Команда центру «ЛОГОС», волонтери храму Преображення Господнього, в рамках гуманітарної місії «Допомога заради життя» відправили через ГО "Ротарі клуб Київ сіті": хірургічні набори, обробка ран, дезінфектори, антисептики, памперси, урологічні прокладки, рукавички, засоби гігієни, гель для душу для воїнів ЗСУ на Запорізький напрямок.

«Горе серцю байдужому, бо, не мавши віри, буде воно беззахисне.» (Ісус Син Сираха 2:13)

Дякуємо Lee Scheumann, нашим партнерам та друзям.

Все буде Україна!

... Читати далі »

Переглядів: 71 | Додав: admin | Дата: 2024-03-26 | Коментарі (0)




З початком війни ми всі почали набагато більше цінувати життя і все те, що маємо. Раптово і безповоротно кожен момент, проведений з родиною, кожна мить спокою та здатність насолоджуватися простими радощами стали безцінними. Все, що раніше здавалося буденним, тепер набуло величезної ваги. Життя в умовах війни вчить нас не забувати про важливість кожної секунди, любити ближніх і піклуватися про них, як ніколи раніше.

Ми не втомлюємося дякувати Збройним Силам України та Повітряним силам за можливість прокидатися кожного ранку, дивитися на блакитне небо і дихати вільно. Ці сталеві воїни — наш щит і опора, які стоять на захисті нашої землі, домівок, мирного неба та нашого майбутнього. Щире «Дякуємо!!!» лунає в їхню адресу з кожного куточка країни. Та вдячність, яку ми відчуваємо до наших захисників, неможливо виразити словами, тому традиційно конвертуємо їі в різносторонню допомогу.

Команда центру «ЛОГОС», волонтери храму Преображення Господнього, в рамках гуманітарної місії «Допомога заради життя» відправили для Союзу ветеранів та інвалідів АТО Афганістану «Деснянський»: макарони, олія, рис, гречка, пшеничка, ячка, горох, цукор, м'ясні консерви, мед, печиво, вафлі, чай, кава; хірургічні набори, дезінфектори, антисептики, памперси, урологічні прокладки, засоби гігієни, гель для душу.

«Якщо ми будемо уважні до своїх гріхів, то не будемо дивитися на гріхи ближнього.» (Авва Матой)

Дякуємо Lee Scheumann, Фонду Ukrainehilfe Breitscheid St. Laurentius Gemeinschaft e.V" в особі професора, доктора Heinrich Benner, нашим партнерам та друзям.

Все буде Україна!

... Читати далі »

Переглядів: 73 | Додав: admin | Дата: 2024-03-23 | Коментарі (0)




Коли 24 лютого розпочалась повномасштабна війна, всі українці стали на захист Батьківщини. Християни, мусульмани, юдеї – всі без коливання обʼєдналися в боротьбі проти ворога, сповнені рішучості і мужності. Вкотре російський напад зміцнив українську націю, знову показав, що перед лицем загрози ми стаємо єдиним фронтом, незалежно від віросповідання, статусу та інших соціальних критеріїв.

Саме в такі моменти проявляється справжній характер народу – здатність стояти пліч-о-пліч, забувши про всі розбіжності, щоб захистити свою землю, свою історію, і своє майбутнє. Це маркер міцного народу, який може витримати усі випробування з честю, доводячи всьому світу свою незламність і силу духу. Ми єдині у своєму прагненні жити в мирі, повазі і гармонії. Ця війна нагадала всім нам, що наші незалежність і свобода – це те, за що варто боротися, і що українська нація має непохитну волю і стійкість.

Команда центру «ЛОГОС», волонтери храму Преображення Господнього, в рамках гуманітарної місії «Допомога заради життя» відправили в КНП «Фастівська лікарня інтенсивного лікування»: бинти, медичні халати, маски, комплекти катетерів, хірургічні набори, нестерільне ЗІЗ, догляд за ранами, урологічні прокладки, предмети особистої гігієни, дезінфектори, памперси, шприци, антисептики, рукавички, а також одяг для цивільного населення та воїнів ЗСУ.

«Зараз такий час, що ми знаємо багато молитов, але молимося мало. Їмо пісну їжу, але не постимо. Накопичуємо відомості про духовне життя, а досвіду її не маємо. Сповідуємо гріхи, але не каємося. Ходимо в храми і стоїмо на службах, але душа не упокорюється перед Творцем. Все це від того, що серце закрито. Воно повинно відкритися, щоб впустити Христа.»

(Преподобний Паїсій Святогорець)

Дякуємо пані Lee Scheumann, нашим партнерам та друзям.

Все буде Україна!

... Читати далі »

Переглядів: 94 | Додав: admin | Дата: 2024-03-14 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 ... 34 35 »