Центр реабілітації та соціальної допомоги Логос




Чи повинен істинний християнин дбати про власне тіло?
Деякі моменти роздумів про тіло, яким ми володіємо.

Тіло можна порівняти з інструментом, який потрібно використовувати. Апостол Павло пише до римлян так: «Тож благаю вас, браття, через Боже милосердя, повіддавайте ваші тіла на жертву живу, святу, приємну Богові, як розумну службу вашу» Рим.12:1. До чого закликає нас апостол? До задоволення своїх бажань? Ні, але до повної віддачі або посвяти всього себе на служіння. Багато християн забувають про цей заклик, догождаючи лише своєму тілові. Яскравим прикладом виконання цього вірша був сам апостол Павло, який посвятив себе повністю на місіонерство Євангелія. «Хіба ви не знаєте, що ваше тіло то храм Духа Святого, що живе Він у вас, якого від Бога ви маєте, і ви не свої? Бо дорого куплені ви. Отож прославляйте Бога в тілі своєму та в дусі своєму, що Божі вони!» 1 Кор.6:19-20. Наші тіла вже не є нашими, тому що ми дорого куплені Христом, і тому ми повинні ставитись до тіла, як до інструменту, через який можна прославити Бога.

Перше послання до Тимофія 4:8 говорить нам: «Бо тілесні вправи в деякій мірі корисні, а побожність на все корисна, бо має обітницю як теперішнього життя, так і майбутнього». Зверніть увагу, цей вірш не говорить, що фізичні вправи взагалі не потрібні. Мова йде про те, що пріоритет надається надзвичайно корисній побожності. Апостол Павло також згадує фізичне тренування у контексті духовної істини: «Хіба не знаєте, що ті, які біжать на змаганнях, вони всі біжать, але нагороду одержує один? Тож біжіть, щоб і ви її здобули! Кожний, хто змагається, стримується від усього. Вони, – щоб одержати тлінний вінець, ми, – щоб нетлінний. Тому я не біжу в непевності і веду кулачний бій не так, аби тільки бити повітря. Але я виснажливо вправляюся і приборкую своє тіло, щоб, проповідуючи іншим, самому не виявитися недостойним» (1 Коринтянам 9:24-27).

У Другому посланні до Тимофія 2:5 сказано: «Якщо ж хто й буде змагатися, то не отримає вінця, якщо не буде боротися законно».
2 Тимофію 4:7: «Я звершив добрий подвиг, закінчив свій біг, зберіг віру».


Отже, можна стверджувати, що у фізичному тренуванні християн немає нічого поганого. Більше того, Біблія вказує на те, що нам необхідно слідкувати за своїм тілом (1 Коринтянам 6:19-20). Послання до Ефесян 5:29 нагадує нам: «Адже ніхто ніколи свого тіла не зненавидів, але годує і гріє його, як і Христос Церкву». Святе Письмо також неодноразово рекомендує нам утримуватися від переїдання (Повторення Закону 21:20; Приповісті 23:2; 2 Петра 1:5-7; 2 Тимофію 3:1-9; 2 Коринтянам 10:5), а також гордині (1 Самуїла 16:7; Приповісті 31:30; 1 Петра 3:3-4). Що Біблія говорить про здоров’я? Вона говорить: Будьте здорові! Як нам цього досягти? Помірним фізичним тренуванням і правильним харчуванням. Це і є біблійною моделлю здоров’я.

Категорія: СТАТТІ ПРО ЦЕНТР | Додав: shaarelles (2019-07-24) | Автор: Любов Городиська
Переглядів: 627 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar