Центр реабілітації та соціальної допомоги Логос




12:22
Словом і Ділом
«По тому всі знатимуть, що ви мої учні, коли матимете любов один до одного» (Івана 13:35), саме ці слова об’єднують на перший погляд людей, які ніколи не бачили один одного і живуть у різних містах України та на різних континентах.

"Треба поміч давати слабим, та пам'ятати слова Господа Ісуса, бо Він Сам проказав: Блаженніше давати, ніж брати!" (Дії 20:35), пам’ятаючи ці слова Центр Логос та його волонтери направляють допомогу соціально незахищеним верствам населення, людям з особовими потребами та родинам, які опікуються такими людьми. Ця допомога надходить і у найвіддаленіші регіони України, де люди практично не мають змоги забезпечити себе бодай мінімумом потрібних їм речей.

Тоді скаже Цар тим, хто праворуч Його: Прийдіть, благословенні Мого Отця, посядьте Царство, уготоване вам від закладин світу. Бо Я голодував був і ви нагодували Мене, прагнув і ви напоїли Мене, мандрівником Я був і Мене прийняли ви. Був нагий і Мене зодягли ви, слабував і Мене ви відвідали, у в'язниці Я був і прийшли ви до Мене. Тоді відповідять Йому праведні й скажуть: Господи, коли то Тебе ми голодного бачили і нагодували, або спрагненого і напоїли? Коли то Тебе мандрівником ми бачили і прийняли, чи нагим і зодягли? Коли то Тебе ми недужого бачили, чи в в'язниці і до Тебе прийшли? Цар відповість і промовить до них: Поправді кажу вам: що тільки вчинили ви одному з найменших братів Моїх цих, те Мені ви вчинили.

Озброївшись Словом, Центр Логос з 2014 року допомогає переселенцям з окупованих територій – їм ми надаємо житло та можливість соціально та максимально безболісно інтегруватися в нові умови життя.

Центр Логос активно підтримує військовослужбовців та направляє допомоги в зону АТО, велика увага приділяється шпиталям та лікарням, де лежать поранені бійці. Не залишаються без уваги і медзаклади, які мають гостру необхідність у відповідному медичному оснащенні для перебування і лікування пацієнтів. За це постійно отримуємо величезну подяку від людей, які відчайдушно потребують подібної підтримки.

На фото зображені представники військових формувань, які отримали допомогу, таку необхідну на передовій.




Допомога, включно з продуктами харчування, постільною білизною, одягом та побутовою технікою, йде дітям-інвалідам, багатодітним родинам, тяжкохворим та самотнім людям, які перебувають вдома і не отримують практично ніякої підтримки від державних установ. Наприклад, нещодавно ми відправили допомогу у Житомирську область. На фото керівник БО з Житомирської області, її син та представниця Центру Логос.




Активну допомогу отримують і соціально незахищені родини, на фото бабуся з Коцюбинського, що сама виховує малолітнього онука.



Та багатодітна родина, якій Центр Логос надав допомогу.



"Але, як справляєш гостину, клич убогих, калік, кривих та сліпих, і будеш блаженний, бо не мають вони чим віддати тобі, віддасться ж тобі за воскресіння праведних!" (Луки 14:13-14)

Завдяки спільній праці, Центр Логос зміг допомогти родині з тяжкохворим хлопчиком Дмитром із села Велика Димерка Київської області, який 26 років повністю прикутий до ліжка через тяжку форму ДЦП, яка зараз сильно ускладнилась через супутні захворювання. Після народження лікарі не давали шансів прожити йому бодай один рік, в тім віра мами у Господню любов до її сина та Його милість зробила чудо. Дмитро прожив 26 років. Дмитро дуже сильний молитвенник, багато людей просять його молитовної підтримки і він допомагає, сердечно молиться. Саме Божа підтримка та любов дають цій родині сили для життя. Ми допомагаємо їм одягом, памперсами, пеленками та іншими необхідними речами, за що родина дуже дякує усім причетним до цієї Божої допомоги. Також хочемо зауважити, що допомагає Дмитрові людина, що також має інвалідність з народження, пастор місцевої протестантської церкви Юрій (на фото він у правому кутку).



В Запорізький області ми, завдяки вам, змогли забезпечити памперсами, ліками та дорогим спеціальним харчуванням хлопчика Нікіту, що хворіє на мукополісахаридоз. Мама Нікіти каже, що дитина б не вижила без спонсорської допомоги і від всього серця дякує зі сльозами щастя на очах.



Крім Нікіти, в Запоріжжі наші волонтери також опікуються старенькими самотніми людьми. Наприклад, 81-річна Любов Іванівна, що страждає на ішемічну хворобу, остеопороз та наслідки інсульту, отримала ходунки, ліки, продукти харчування та допомогу від регулярно навідуючих їі помічників. Тепер жінка може самостійно пересуватися, їсти нормальні продукти та спілкуватися з людьми.



"І будеш давати голодному хліб свій, і знедолену душу наситиш, тоді то засвітить у темряві світло твоє, і твоя темрява ніби як полудень стане, і буде Господь тебе завжди провадити, і душу твою нагодує в посуху, кості твої позміцняє, і ти станеш, немов той напоєний сад, і мов джерело те, що води його не всихають!" Ісаї 58:10-11

Ще одним покликанням Господа для Центру Логос є категорія – люди вулиці та ув’язнені. Гуманітарну допомогу у рамках цієї концепції ми відправляємо у заклади пенітенціарної служби, де також не вистачає багатьох життєво необхідних речей.

По всій Україні маємо духовних побратимів та сестер, які є християни і в любові до Господа йдуть саме туди куди кличе їх Господь. Особливо хочеться наголосити, що разом з гуманітарною допомогою, кожному нужденному несеться Слово Боже, яке надихає, укріпляє та зцілює тіла та душі.

Ми невимовно вдячні волонтерам та служителям за їх щиру та безкорисну допомогу, яка дозволяє Центру Логос допомагати не тільки посильною матеріальною допомогою але й молитовно і духовно. Щиро сподіваємося, що й надалі зможемо нести цю поміч людям, знаходячи нові можливості для співпраці зі спонсорами, меценатами і просто небайдужими людьми. Ми щиро дякуємо нашим закордонним братам та сестрам у Христі Ісусі, які невтомно трудяться на славу Господа та доправляють гуманітарну допомогу тим хто її потребує вже сьогодні.

Хоч би де ти служив, не позбавляй себе радості, яку може принести тобі служіння Господеві з усієї сили. Якщо справи Царства займають перше місце у твоєму житті, то Господь, як і обіцяв, виллє тобі «благословення аж надмір» (Малахії 3:10).
Переглядів: 727 | Додав: shaarelles | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar