Центр реабілітації та соціальної допомоги Логос




20:56
Центр духовного розвитку

З 2003 р. засновано Центр духовного розвитку, що працює в смт Коцюбинське, під Києвом. За цей період часу є чимало досягнень і надбань роботи Центру. Діапазон роботи поширюється все більше і більше, приїжджають люди з Києва, з околиць міста, а також гості з інших країн.
Робота Центру спрямована, в першу чергу, на підняття духовності людини, на всесторонній і всебічний її розвиток, на утвердженняосновних, базових постулатів християнства: Любов до Бога, любов до ближнього, терпіння, милосердність, доброзичливість...
Проявами даних постулатів є Служіння, допомога соціально незахищеним верствам населення: одинокі, самотні люди, інваліди, люди з певними вадами...
Особлива увага приділяється дітям з багатодітних, малозабезпечених сімей, сиротам, напівсиротам, що потребують опіки і піклування.
Першим кроком на шляху розвитку людини є душа. Священнослужителі неодноразово підкреслювали і проголошували у своїх промовах про роботу душі, її світосприйняття, прояв роботи її на фізичному, соціальному, духовному плані...
Так, настоятелем храму була запропонована ідея проведення благочинної акції, аукціону, суть якої полягала в тому, що кожна людина робить будь-який виріб своїми руками. Метою даної акції є не тільки розкриття таланту людини, але і покращення її внутрішнього стану, а головне – допомога іншим людям.
Ця ідея була сприйнята з ентузіазмом, знайшла свій відголос у багатьох людей.
Перша акція проводилась 14 червня ц.р. – на День Святого Духа, в якій взяло участь 7 учасників.
Вдруге акція проводилась 28 серпня ц.р. – на Свято Успіння Богородиці, кількість учасників виросла вдвічі – близько 15 чоловік. Варто відзначити тих учасників, які зробили декілька виробів.
Проведення наступної акції планується на 14 жовтня ц.р. – День Покрови Божої Матері.
Вироби, що були представлені на аукціоні вражають своєю багатогранністю і багатоспекторністю, а саме: і образи Ісуса Христа і Богоматері, вишиті хрестиком, оздоблення бісером, і малюнки фарбами і графічним олівцем, і скатертини, і плетіння руками, і буси із намиста, виконані в народному стилі, будиночок із сірників...
Із представників спільноти було обрано жюрі, що обрало найкращу роботу. Переможець отримав подарунок від настоятеля храму – ікону із зображенням Ісуса Христа.
Виручені кошти від аукціону пішли на придбання товарів першої необхідності потребуючим, нужденним людям: одній сім’ї купили пральну машину, іншій – комп’ютер, іншим – продуктові набори, а діткам – канцелярські набори до школи.
Після завершення аукціону був солодкий стіл та ігри для дітей.
Відголоси і враження від проведеної акції були настільки позитивними, радісними і вдячними, що в подальшому проведення подібних акцій будуть відбуватися якомога частіше, із залученням все більшої кількості учасників.
Таким чином, Центр розвивається, набирає все більше обертів, ...
В майбутньому також планується відкриття гуртків народної творчості, м’якої іграшки, курси вивчення англійської мови, групм вивчення Євангеліє для дітей та дорослих.
Переглядів: 6759 | Додав: Логос | Теги: Центр духовного розвитку | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
avatar