Центр реабілітації та соціальної допомоги Логос

Головна » Архів матеріалів



Війна — це не просто конфлікт між державами чи групами людей, це нещадне випробування для кожної окремої душі. У такі важкі часи людська спільнота знаходить сили для згуртування, взаємної підтримки і допомоги ближньому. Спільна біда згуртовує і робить нас, начебто, сильнішими. Однак, серед цього хаосу і розпачу, багато хто забуває про надзвичайну необхідність об'єднатися з Богом. У таких моментах саме віра може стати тим, що поверне душевний спокій і зміцнить зсередини. Віра у вищу силу і довіра до Божого плану допомагають зберегти надію навіть тоді, коли здається, що всі шляхи закриті.

Якщо люди знаходять час і сили для єдності між собою, то чому б не звернутися також до Бога, який завжди готовий вислухати і підтримати? Звернення до духовності може надати внутрішнього спокою і сили для боротьби із зовнішнім ворогом. Молитва, читання Святого Письма та інші духовні практики можуть стати джерелом наснаги і морального відновлення. Любов до ближнього, допомога і підтримка — це частина Божих заповідей. Таким чином, об'єднуючись з Богом, ми стаємо більш здатні до справжньої, глибокої єдності з іншими людьми.

Команда центру «ЛОГОС», волонтери храму Преображення Господнього, в рамках гуманітарної місії «Допомога заради життя» відправили КНП «Київська міська клінічна лікарня N 7»: медичні ліжка, матраци до медичних ліжок, ходунки.

«Зараз такий час, що ми знаємо багато молитов, але молимося мало. Їмо пісну їжу, але не постимо. Накопичуємо відомості про духовне життя, а досвіду її не маємо. Сповідуємо гріхи, але не каємося. Ходимо в храми і стоїмо на службах, але душа не упокорюється перед Творцем. Все це від того, що серце закрито. Воно повинно відкритися, щоб впустити Христа.» (Преподобний Паїсій Святогорець )

Дякуємо Allied Services in Scranton, отцю Мирону Миронюку (США), нашим партнерам та друзям.

Все буде Україна

... Читати далі »

Переглядів: 106 | Додав: admin | Дата: 2024-06-16 | Коментарі (0)




За останні кілька років українці добре усвідомили давню мудрість: «Один в полі не воїн». Наша історія та випробування завжди навчали нас, що у єдності наша сила. Але під час мирного та комфортного життя все це на жаль забувається — як і те, що легких шляхів до Царства Божого не буває. Вони долаються не наодинці, а лише з братами та сестрами по вірі.

Сімʼя, християнська спільнота чи коло найближчих друзів — це наша підтримка і сила. Ми вчимося допомагати один одному, співчувати, розуміти та любити. І саме ці якості роблять нас справжніми людьми і справжніми воїнами у битві за правду, добро і віру. З кожною долонею, яка простягнута до нас за допомогою, ми стаємо сильнішими і чистішими.

Команда центру «ЛОГОС», волонтери храму Преображення Господнього, в рамках гуманітарної місії «Допомога заради життя» відправили КНП «Ємільчинська лікарня» Ємільчинської селищної ради (Житомирська обл.): медичні ліжка, матраси до медичних ліжок, інвалідні крісла, ходунки, памперси,

засоби гігієни.

«Hо­сiть тягарi один одного i так здiйсните закон Христа». (Гал.6,2).

Дякуємо Фонду Ukrainehilfe Breitscheid St. Laurentius Gemeinschaft e.V" в особі професора, доктора Heinrich Benner, Allied Services in Scranton, отцю Мирону Миронюку (США), нашим партнерам та друзям.

Все буде Україна!

... Читати далі »

Переглядів: 122 | Додав: admin | Дата: 2024-06-13 | Коментарі (0)




Українці щоденно мають не забувати висловлювати свою вдячність янголам-охоронителям — і своїм, і тим, хто стоїть за правим плечем людей, які проходять нелегкі випробування в своєму житті. У цей скрутний час, коли Україна переживає страшні випробування, кожен з них потребує не лише фізичної, а й духовної підтримки. Величезна шана янголам, які є невидимими, але вірними супутниками людства. Вони оберігають кожен крок, даруючи надію навіть у найтемніші часи. Ця метафізична, але справжня сила дає наснаги жити кожен новий день. Саме вона наповнює втомлене серце сяючим теплом Божої ласки, яка підтримує своїх дітей у непроглядній темряві цього жорстокого світу. А щира вдячність Йому та жива віра в серці створюють той могутній щит, який допомагає зберегти життя та розум.

Команда центру «ЛОГОС», волонтери храму Преображення Господнього, в рамках гуманітарної місії «Допомога заради життя» відправили в Новоборівський психоневрологічний чоловічий інтернат: чоловічий одяг, взуття, постільна білизна, рукавички, миючі засоби для покриття, дезінфектори, антисептики, памперси для дорослих, тощо.

«Отже, признавайтесь один перед одним у своїх прогріхах, і моліться один за одного, щоб вам уздоровитись. Бо дуже могутня ревна молитва праведного!» (Якова 5:16)

Дякуємо Фонду Ukrainehilfe Breitscheid St. Laurentius Gemeinschaft e.V" в особі професора, доктора Heinrich Benner, Allied Services in Scranton, нашим партнерам та друзям.

Все буде Україна!

... Читати далі »

Переглядів: 117 | Додав: admin | Дата: 2024-06-04 | Коментарі (0)




В ці нелегкі часи, коли війна і щоденні трагедії охопили нашу землю, ми, українці, повинні шукати сили у вірі, яку нам дарував Господь. Пережити ці випробування нам допоможе дотримання Божих заповідей – жити смиренно, терпляче і з любов'ю переносити все, що подає нам Творець. Робити добрі справи – наш обов'язок, бо Святе Письмо каже: «Вiра, коли не має дiл, сама по собi мертва» (Як. 2,17).

Свята Православна Церква, яка є центром спасіння для кожного християнина, промовляє Слово Боже по цілому світу. Основою її вчення є дві найбільші заповіді: любити Бога і любити ближнього. Тому кожен з нас, ідучи вслід за Господом, має намагатися любити навіть тих, хто нас ненавидить. Христос показав нам приклад справжньої любові, і ми повинні наслідувати його приклад.

Незважаючи на те, що в наш час між людьми багато зла, ворожнечі та ненависті, намагаймось чинити добро. Бо інакше ми не зможемо бути Христовими учнями. Нехай наша віра буде міцною, любов — безмежною, а душі — мирними, навіть за буремних часів війни.

Команда центру «ЛОГОС», волонтери храму Преображення Господнього, в рамках гуманітарної місії «Допомога заради життя» відправили для ЗСУ: макарони, консерви мясні, овочеві, крупи (гречка, пшеничка, горох, рис, ячка, вівсянка), олію, цукор, чай, каву, шоколадні батончики.

«З того знатимуть усі, що ви Мої ученики, якщо будете мати любов між собою» (Ів. 13,35).

Дякуємо пані Надії Федорів, нашим партнерам та друзям.

Все буде Україна!

... Читати далі »

Переглядів: 144 | Додав: admin | Дата: 2024-05-27 | Коментарі (0)




В Апокаліпсисі є слова: «Люди будуть мертвіти від очікування прийдешніх лих через відсутність віри і любові». Ці слова як ніколи актуальні сьогодні, коли Україна переживає страшні часи війни. Ворог намагається посіяти паніку і страх, лишити нас без віри в себе та свою країну. Але навіть у найтемніші моменти нам треба пам’ятати про силу нашої любові до Батьківщини та одне до одного.

Війна випробовує нашу віру та любов, але саме ці почуття допомагають нам вистояти. Страх же як іржа — роз'їдає і знищує їх. Ворог розуміє це і використовує його як зброю. Але ми не маємо права піддаватися слабкостям, відчаю і малодушності. Щоб позбутися страху, потрібно мати віру в Бога, в себе, в нашу армію, в нашу спільну справу. Ми є народ, який не зламати, бо наша сила в нашій єдності. Чим сильніше ми об’єднані, чим більше молимося, тим швидше ми разом здолаємо всі труднощі на шляху до перемоги.

Команда центру «ЛОГОС», волонтери храму Преображення Господнього, в рамках гуманітарної місії «Допомога заради життя» відправили для ЗСУ: Консерви м'ясні, шоколадні батончики, чай, каву, паски.

«Страх Божий, коли людина довіряє себе Богу і, крім Бога, вже нічого не боїться, бо знає, що без волі Божої нічого не буде. Стійте у вірі і нічого, крім Бога, не бійтеся, бо Бог з нами, і сила Хреста, і святі всі, і їх набагато більше, ніж тих ворогів.» (Феогност, Архієпископ)

Дякуємо пані Надії Федорів, нашим партнерам та друзям.

Все буде Україна!

... Читати далі »

Переглядів: 147 | Додав: admin | Дата: 2024-05-24 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 ... 37 38 »